תחקיר
חגיגת האינטרסים המפוקפקת סביב קריסת ענבל אור: אפי נוה ייצג את רואי החשבון, הזרים עסקים במיליונים למפרק והכל באולם של החבר אורנשטיין
שלב אחר שלב בהתערבות אפי נוה בתיק הפירוק של ענבל אור; המלצת קריאה לניצב יגאל בן שלום ראש אגף החקירות של משטרת ישראל
24 במרץ 2016
השופט איתן אורנשטיין ממנה את עו״ד איתן ארז לנאמן בתיק הקפאת ההליכים של קבוצת ענבל אור
סוף מרץ 2016
עו״ד אבי ללום מכניס את נוה לעסקת קרקעות בהוד השרון
3 באפריל 2016
אפי נוה מתכתב עם אורנשטיין ושואל מה עם הפירוק. אורנשטיין עונה לו שההחלטה נדחתה אבל גם שהוא "יעיל"
5 באפריל 2016
אורנשטיין מחליט שארז ימונה למפרק הזמני של קבוצת ענבל אור, ומיד לאחר מכן עולה על מטוס לכנס לשכת עורכי הדין באילת, שארגן נוה כיו״ר הלשכה.
בהמשך היום אורנשטיין מחמיא לנוה על הכנס, נוה כותב לו שהשבוע הוא מגיע לוועדת האיתור (למינוי נשיא למחוזי) ואורנשטיין מבקש שישמור עליו. נוה מבקש מאורנשטיין לקיים את ההתחייבות שסיכמו עליה בנוגע לציבור עורכי הדין הנזיקיסטים.
7 באפריל 2016
בגלובס מתפרסמת כתבה על עורכי הדין ורואי החשבון שסבבו את קבוצת ענבל אור והתרשלו בפיקוח. ארז מצוטט שם: ״אני מציע להם להכין את ביטוח האחריות המקצועית״.
7-8 באפריל 2016
עו״ד אבי ללום מלשכת עורכי הדין פונה לנוה ואומר לו שהוא חושש מהאש שתגיע אל משרדי שרקון קסוטו נוף, ואחרים המקורבים אליהם. הם מחליטים לערוך כנס חירום בעניין קבוצות רכישה ולעדכן את שרת המשפטים אז איילת שקד, שמקדמת הצעת חוק בנושא.
8-15 באפריל 2016
אמא של איתן ארז נפטרת. נוה, שלא דיבר עם ארז במשך שנים, מגיע לפתע לשבעה ושם קץ לסכסוך ביניהם. במהלך השבעה מפציר נוה בארז להגיע לכנס החירום בנוגע לקבוצות הרכישה, בעקבות ענבל אור שקרסה.
18 באפריל 2016
מתקיים כנס החירום בנושא קבוצות רכישה של לשכת עורכי הדין. בין המשתתפים: איתן כבל, אלי כהן, איילת נחמיאס ורבין, אבי ללום ואיתן ארז כמובן.
אפריל-מאי 2016
נוה פועל מול שקד למינוי אורנשטיין לנשיא בית המשפט המחוזי תל אביב.
מאי 2016
גם קבוצת אדמה של אורן קובי קורסת. התיק מגיע לאולמו של השופט אורנשטיין. רוכשי הדירות של אדמה מגישים תביעה נגד עורך הדין שרקון, שמפעיל את ביטוח האחריות המקצועית שלו בחברת איילון; איילון היא לקוחה גדולה של משרד נוה-אטיאס של אפי נוה. החברה ממנה את… אפי נוה לייצג את שרקון.
שטיינמץ-עמינח, רואי החשבון שפיקחו על ענבל אור, פיקחו גם על אדמה. זהו גם משרד רואי החשבון של משרדו הפרטי של נוה. המשרד שייך לראם עמינח - בעלה של רקפת רוסק עמינח מבנק לאומי - ולשותפו קובי שטיינמץ. אפי נוה מינה את שטיינמץ להיות חבר בוועדת האתיקה של מחוז תל אביב.
27 במאי 2016
אורנשטיין ממונה לנשיא בית המשפט המחוזי תל אביב.
אוגוסט 2016 - נובמבר 2017
נוה ממנה את ארז לבורר בשלושה תיקים. הראשון בהיקף של 10 מיליון שקל, השני בהיקף של 80 מיליון שקל, והיקפו של השלישי לא ידוע.
2017-2018
אף שאיים על שומרי הסף - עורכי הדין ורואי החשבון - איתן ארז לא מגיש כמפרק אף תביעה נגד מי שעבדו עם קבוצת אור. הוא מנהל מו״מ עם משרד רואי החשבון שטיינמץ-עמינח. עד 2018 מיוצג משרד שטיינמץ-עמינח על ידי עורך הדין רלי לשם. אלא שלפתע מחליף את לשם עורך דין חדש: אפי נוה.
נוה מונה לייצוג של שטיינמץ-עמינח על ידי ענקית הביטוח מנורה, שהיא גם הלקוחה הגדולה ביותר של משרד עורכי הדין הפרטי שלו נוה-אטיאס. המינוי מגיע אחרי שנוה הוביל, עם מינויו לראש הלשכה, התקשרות ענקית עם מנורה כספקית ביטוח אחריות מקצועית לעורכי הדין. הוא עשה זאת מבלי לתת גילוי נאות ותוך שהוא דוחף את הוועד המרכזי בלשכה לאשר את ההסכם עם מנורה.
יולי 2018
ארז ונוה מגיעים להסדר לגבי שטיינמץ-עמינח. משרד רואי החשבון ישלם 11.5 מיליון שקל לקופת החברה ויקבל חסינות מתביעות, לא יודה ברשלנות בפיקוח על הדוחות הכספיים וגם יזכה לחיסיון על פרסום שמו.
נובמבר 2018
ההסדר מגיע לאולמו של אורנשטיין, שמאשר אותו. בתקשורת מדווח על משרד רואי החשבון ששילם 11.5 מיליון שקל לקופת הפירוק של ענבל אור. אורנשטיין מאשר כי שמם של רואי החשבון שהתרשלו בשמירה על כספי הרוכשים שהושקעו בקבוצות הרכישה של ענבל אור לא יפורסם. מדובר באישור מאוד חריג נוכח העניין הציבורי הרחב בפרשה, ונוכח חלקם המשמעותי של שטיינמץ-עמינח בה. מאוחר יותר, בעקבות פנייה של דה מרקר, שמם של שטיינמץ-עמינח נחשף.
עוד בנובמבר 2018
נוה ממנה את איתן ארז לבוררות רביעית. אין נתונים על היקפה.
צילומים: אתר הרשות השופטת; יוסי זמיר, ויקימדיה; צילום מסך, חדשות 12; צילום מסך, חדשות 13; קובי גדעון, לע״מ; פייסבוק לשכת עורכי הדין